Champignonstuing uten melk men med bacon og løk

SjampinjongstuingingredienserFør jul snakket Krister og jeg om sjampinjongstuing. Jeg hadde tenkt å lage en sjampignonstuing rett etter julen men romjulen kom og gikk uten at det var noen som helst anledning.
Så det ble dermed nedgradert til et nyttårsforsett.

Et godt stykke i det nye året begynte sjampinjongene tørke inn litt, så jeg måtte redde de – dvs lage stuingen. Siden Bente ikke tåler melk så godt tenkte jeg lage den med olje og løk (det kan fort bli en fin masse der sjampinjongbitene kan hvile i). Noe smør ble det, mest fordi jeg ikke hadde så mye lyst å bruke for mye løk denne gangen.

Hovedingrediensen var jo sjampinjongene; resten var ikke planlagt, men det pleier å ligge litt i kjøleskapet og rundt forbi. I dette tilfelle var det noen løk, litt hvitløk, en gammel halv-brukbar paprika, ca. 700g kjøttdeig og noen gamle myke gulrøtter. Gulrøttene var jeg litt i tvil om, og det er egentlig ikke noe godt å ha disse med tror jeg, selv om det komplementerer sopp-smaken litt.

Ferdig mosete gulrotbiterBrun kjøttdeigen i en stekepanne – behold så mye av væsken som du klarer, dvs: svak varme, gjerne med lokk på. Fint med litt paprikapulver eller lignende, du ser.
Bruk olje for å steke gulrøtbitene med hvitløken i en annen stekepanne, og tilsett litt vann etterhvert for at det ikke koker seg helt tørt. Gulrotbitene kan etterpå moses og tilsettes kjøttdeigen.
Begynn så på nytt med ny olje, stek løkbitene og la de surre. Har du lyst på smør eller margarin kan du tilsette det her etterhvert.

Ha den på svak varme og tilsett sjampinjongbitene, følgt av kjøttdeigen.
Fortsett å blande smakene ved å ha den på lav varme en stund til.

Smak, og kommenter i feltet nedforbi.