Haiti etter ‘Matthew’

Du har kanskje fått med deg noen nyheter om orkanen Matthew, men med så mange andre relevante saker på forsidene til VG og Dagbladet kan det godt ha gått hus forbi deg. For mange familier på Haiti gjorde orkanen ikke det.

Unicef, MSF og flere andre har satt opp egne supportsider, og dette blogg-innlegget handler litt om hvor nært denne katastrofen kan komme hvis du tillater det.

Her på YWAM Ships i Hawaii, som er basen for operasjonene til de forskjellige båtene “der ute” er vi to ledd unna folk på Haiti: gjennom folk her som vet at familiene sine der strever og lider, og gjennom John som leder Justice Water – en organisasjon som ble født på Haiti. John så elendigheten etter en tidligere katastrofe der, da mangel på noe så viktig som rent vann førte til mange tilfeller av kolera, en sykdom som dehydrerer kroppen på rekordfart. Kolera selv er en vannbåren sykdom.
Om du vil kan du google på “haiti kolera”, og lese at epidemien som da begynte fremdeles pågår.

Dette klippet viser noe av hva Matthew etterlatter etter seg.

water-filter-for-familiesFor at nådagens katastrofe ikke resulterer i flere koleratilfeller jobber Justice Water hardt for å få ut så mange vannfiltere som mulig. Et bilde av et slikt vannfilter ser du her, og denne sørger for at vannet familien drikker er trygt. Vann kommer de til å drikke uansett – man er nødt.

Kostnaden for et vannfilter er nå ned til rundt kr. 100.
Har du lest helt hit ønsker jeg spørre deg å hjelpe Justice Water, enten ved å gi eller ved å tipse noen om innlegget.

Har du lyst å gi kan du klikke her: http://justicewater.net/give/