The Bum Gun

Asia har bydd på mange nye opplevelser allerede for alle våre sanser. På godt og vondt pleier man vel si, men egentlig er det kun på godt sålangt.
Vi oppdager sider av våre vaner som vi aldri ville tenkt på, men siden vi nå er i en annen omgivelse er det kjekt å se hva som folk gjør annerledes her enn hjemme, og tenke på hvorfor.
Og da mener jeg ikke at folk bruker spisepinner her, men heller at folk bruker… the bum gun.

For a not so bad translation of this text to English, try this link – the translation leaves some things out, so it easily gets more awkward than the topic already is. But it does give you the general idea.

Disse her kalles for bidet dusj aka toalettslange aka bum gun.
The Bum Gun
Jeg hadde sett en slik en henge på veggen ved siden av toalettet og lurte på hvordan den skulle brukes. Etter noe leting på nettet fikk jeg bekreftet det jeg tenkte, så la meg dele hva jeg fant ut av. Det er det du antakeligvis tror:
Hensikten med den er å gjøre grundig rent etter en nummer to på toalettet.

Men det er noen tips som kommer godt med.

1. Sjekk trykket
Du er nødt til å teste vanntrykket og kvaliteten på the bum gun først, for å unngå å spraye alt som er overalt som kan.
Har du tenkt å bruke den? Test-kjør den i kontrollerte omgivelser før du foretar deg noe som helst.

2. Trekk doen før du bruker den
Best å være sikker så trekk doen først, for å unngå at du sikter feil med uheldig konsekvenser. Men du får gjøre som du vil hvis du ikke vil bruke for mye vann.
Jeg synes selv det er bedre med rent vann som spruter opp enn skittent vann. Pun intended med ordet “skit”tent.
Vær forsiktig uansett da du skal vaske rumpa og ikke klærne.

3. Sikt og trykk
Det er viktig å sikte rett plass. Bæsj kommer ut en nokså bestemt plass så sikt i den retning. Unngå å sikte direkte oppi men gå heller for vinkel som gjør at bæsjen faktisk forsvinner med vannet. Ikke for mye vann, ikke for nærme, ikke feil vinkel. Trening skal til.

4. Tørk
Dopapiret kan nå brukes for å tørke seg bak i en annen forstand enn før. Kloakkene de fleste plasser her tåler ikke dopapir, og det forventes mange plasser at man bruker søppelbøtta ved siden av. Etter rett behandling er det ikke så ille lenger.

Neste utfordring blir nok å bruke den på et huktoalett. Haha.